1 Temmuz 2014 Salı

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

NefisYemekTarifleri-HcQqWv4Ic

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 20dk



Malzemeler

  • Yarım patlıcan
  • 1 su bardağı iri bulgur
  • 1 domates
  • 1 biber
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 2. 5 şu bardağı su
  • 1 çay bardağı yağ


Hazırlanışı

Bulgur yıkanır soğan küp küp doğranır soğan ve bulgur yağda beraber kavrulur. Sonra kalan sebzeler küçük küçük doğranıp kavrulan soğan ve bulgurun üzerine eklenir. Üzerine kaynar 2. 5 su bardağı su konup tuzu eklenir suyunu çekince altı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Afiye olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder